VAN / ERCİŞ - Ercişli Emrah Anadolu Lisesi

ERCİŞLİ EMRAH ANADOLU LİSESİ

Okulumuz ilk defe 1948 yılında ortaokul olarak öğretime açılmıştır. Okulun binası, şu andaki bahçensinin Van yolu üzerindeki kısmında inşaa edilmiştir. Okulun yeni binasi yapıldığında, burası Halk Eğitim ve Pratik Sanat okulunu devredilmiştir. Ancak 1985 yılında çıkan yangın sonucu tamamen ortadan kaldırılarak yeri okulun bahçesine devredilmiştir.1966 yılında inşaası bitirilen okul ortaokul ve Erciş Lisesi olarak eğitim öğretimine başlamış ve aralıksız olarak günümüze kadar tedrisatını devam ettirmiştir. 2010 yılından itibaren okulumuzun ismi Erciş Anadolu Lisesi olarak değişmiştir.2014 yılında ise okulumuzun ismi Ercişli Emrah Anadolu Lisesi olarak değişmiştir.

Okulumuzun ayrıca öğrenciler için yatılı pansiyonuda mevcuttur. Okulumuzda 26 derslik, 1 fizik,1 kimya,1 biyoloji,1 coğrafya, 1 Kur´an-ı Kerim sınıfı mevcuttur. Kütüphanemizde 3260 kitap mevcut olup imkanlar dahilinde güncel kitaplar kazandırılmaktadır.

Spor salonu mevcut değildir. Tüm sportif faaliyetler okul bahçesinde yapılmaktadır. Okululumuzda yatılı pansiyon bulunduğu için öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz öğle yemeklerinde okulumuzun yemekhanesinden faydalanabilmiktedir. Son olarak okulumuz FATİH projesinde pilot okul olduğu için bütün sınıflarımızda akıllı tahtalar mevcuttur, öğretmenlerimize tablet dağıtılmıştır ve çok yakında tüm öğrencilerimizede değıtılacaktır. Okulumuzda bu projeye büyük destek verdiği için akıllı tahtalarımız aktif olarak kullanmakta ve ayrıca FATİH projesi öğrencilermize derslerde büyük katkı sağlamaktadır.

Okulumuz ilçeye 1 km uzaklıkta olduğu için ilçemizle herhangi bir ulaşım problemi yoktur. Okulumuzun pizmet puanı 26 olup çalışma zorunluluğu 4 yıldır.